19th Ave New York, NY 95822, USA

Hvordan app utvikling med Xamarin reduserer kostnader og tid

xamarin

Den store forskjellen mellom applikasjonsutvikling for web og mobil app utvikling, er at mobile applikasjoner må oppføre seg på samme måte i ulike situasjoner, på hvilken som helst type enhet, helt uavhengig av operativsystem og skjermstørrelse.

Å ta hensyn til alt dette mens man utvikler en app tar lang tid, og krever mye av utviklerne. Mobile app utviklere har større frihet og fleksibilitet enn sine kollegaer som utvikler webapplikasjoner, men er samtidig ansvarlig for
og må ta høyde for vesentlig mer funksjonalitet, begrensninger o.l. Swiping, kameraer, mikrofoner, samhandling, skjermstørrelser, operativsystemer, you name it. Jo mer skreddersydd kode som må skrives, jo lengre tid tar jobben.

Xamarin kryssplattform utvikling er en relativt ny måte å lage mobile apper på, som gjør at utviklerne ikke lenger behøver å skrive (så mye!) skreddersydd kode for de forskjellige plattformene og operativsystemene. Kryssplattform app utvikling er for mange et godt alternativ til native iOS og Android app utvikling, og er noe vi anbefaler våre kunder de gangene vi vet at denne utviklingsmetoden vil gi like gode resultater for appens sluttbrukere som native iOS og Android utvikling.

I enkelte svært krevende tilfeller vil native være å foretrekke, og da sier vi naturligvis ifra om dette, men i de aller fleste tilfeller vil Xamarin være et mer passende og kostnadseffektivt alternativ.

En rekke store selskaper har utviklet sine apper i Xamarin, les mer om dette på deres egen nettside her .

Hvorfor velge Xamarin fremfor native?

Svaret er den delte kodebasen, som lar de forskjellige mobile plattformene dele mye av applikasjonskoden, stedenfor at den må skrives separat i to forskjellige kodespråk.

Selv om appen utvikles i Xamarin, vil det skrives native skreddersydd kode for UI / brukeropplevelse og grensesnitt, så den ferdig utviklede kryssplattform appen får en native følelse for sluttbruker, slik at denne ikke vil merke noen forskjell fra native når det kommer til brukeropplevelse.

I tillegg vil prislappen på utviklingsjobben være en god del lavere for den som betaler for utviklingen, pga. tiden som utviklerne sparer på å benytte Xamarin fremfor native.

Tid spart ved utvikling med Xamarin er vesentlig, og de sparte kostnadene kan f.eks. investeres i å skape mer funksjonalitet i applikasjonen, og til å markedsføre appen etter at den er lansert.

Når en app er ferdig utviklet, må den gjennom grundig testing før lansering. Testingen må gjøres på en stor mengde forskjellige enheter, skjermstørrelser, operativsystemer, oppløsninger og liknende. Her er Xamarin også helt unikt, da utviklerne har en test-sky, som er en slags automatisert brukertesting. Denne lar oss teste den nyutviklede appen på hundrevis av forskjellige ekte enheter med forskjellige konfigurasjoner, og loggfører og gir detaljerte tilbakemeldinger på testene, som også sparer en hel del tid, sammenliknet med ordinær mobiltesting. Dermed vil ferdig app være klar både tidligere og til en lavere pris, enn hvis appen skulle ha blitt utviklet og testet i native.